Lördagsmorgon..

Är uppe i ottan, har en 6-veckors bebis som vaknade vid 05.30 och var hungrig, så jag gick ner för att inte störa övriga familjen. Tittade på termometern när jag kom in i köket och den visar på minus 5,7! Brr, och jag som ska till Malmö och hälsa på min goa väninna I, jag, hon och Wille tänkte strosa lite på stan och ha det bra idag, hoppas vi inte fryser för mycket! Mannen och Elliott ska till badhuset, något som Elliott sett fram emot i en vecka nu!

Igår var jag, Elliott & Wille och åt frukost i Löberöd, möttes av en morgonpigg Y och 3 rosa flickor i pyamas! Deras ovanvåning med tjejernas tre rum är en dröm i rosa, Y är jätteduktig med inredning och har gjort det så fint! Jag fick med mig två jättefina tavlor som inte användes, det är jättesöta änglar i rosa på dem så de passar inte i vårt barnrum, men jag tänkte på lillasyster och hennes två prinsessor!



Visst är han fin i mina Diorbrillor?! Pussgurkan min!

Färdigvaccinerad!

Jag och mannen fick vaccinet mot svininfluensan i går, det känns bra att ha tagit det beslutet. Elliott fick sin spruta för 2 veckor sedan, och Wille får ju ingen, men det känns som sagt bra att vi gjort vad vi kan. Idag mår jag sådär, att ta sprutan kändes knappt, men jag har haft vansinnigt ont i armen i natt och idag har jag ont i huvudet och i alla leder, men tydligen kunde det bli så enligt den lille sjuksköterskan som gav mig sprutan. Han var jättesöt, såg ut som om han var 15 år gammal, men det stod sjuksköterska på hans bricka så man får ju liksom tro på det!

Sitter i soffan och har precis gett min underbara bebis mat. Han är helt magisk på kvällarna, idag låg han 1 timme på sin kudde och bara lyssnade och tittade, innan han blundade och somnade..! Så skönt, hoppas det håller i sig typ 10 år till, minst! Han är väldigt mycket vaken på dagarna och sover hela kvällen, än så länge iallafall. Det gör att jag kan jobba en del kvällar, jag hoppas det fungerar ett tag till!


Ommålade sängmöbler!

Egentligen borde jag inte visa denna bilden med tanke på stöket och obäddad säng - men jag måste för jag är sååå glad! Tjörnarps snickeri har gjort det igen, målat ytterligare en del av våra möbler med ett fantastiskt resultat! Jag blir lycklig varje gång jag kommer in i mitt sovrum!



Stökigt, jag vet, men vitt, vitt och sååå vackert! 


Helg i Vitemölle!

Helgen som gick spenderade vi hos svärföräldrarna i Vitemölle, väldigt mysigt! Vi åt gott och bara myste, eller heter det mös?



Ingemar och Wille



En glad svärfar!



Koncentration framför "dansbandskampen"!



Somliga av oss tyckte det var ett tråkigt program och valde att däcka i soffan, härlig pose!


Gott & blandat!

Veckorna är ganska intensiva, men väldigt roliga! Det blir mycket fika och träffar med andra som är hemma med barn, det är jättemysigt! Dessutom jobbar jag så mycket jag hinner med och kan, utan att det ska gå ut över min familj!



Fredagsmiddag hos goa vänner!



Ingemar kom direkt från jobbet, gott med en fördrink!



Min goda väninna är inte bara en fantastisk vän, utan även en grym kock!



Barnen blev lite trötta..



... och somnade till sist!


Besök i stan!

I måndags var jag och kära systern min i stan - ett besök vi sett fram emot! Jag skulle inhanla ett par MBT-skor, jag fick presentkort i födelsedagspresent, och har inte kommit iväg förrän nu. (Det har ju kommit lite emellan, typ en liten Wilmerbebis..!) Men när vi kommer fram till butiken var där stängt, alltid stängt på måndagar! Ganska snopet..! Så det blev lite annan småshopping, lunch och mysig fika. Är så glad för min lillasyster, och glad att de tog beslutet att flytta till Skåne för ca 3 år sedan!



Söt syster på Espressohouse!



Toakö...

Frisörbesök och barnvakt!

Vilken tur att man har sin lilla mamma! Medan hon blir fin i håret passar hon Wilmer samtidigt - duktigt, eller hur! Märks att hon är 5-barnsmor! Och hennes frisör kan jobba i fred! :)



Och lillprinsen somnade så gott, så gott..!!


Vaccin eller inte?

Jag tycker det är väldigt svårt hur man ska göra. Har fått erbjudande om att få vaccin i kväll, i Lund, och jag och mannen har beslutat att åka in och få det, men det är inget lätt beslut. Elliott har redan fått, så jag är ju positiv till att det finns, men det är ändå svårt med tanke på all debatt! Dessutom är jag rädd att bli dålig av själva sprutan, det har man ju hört de som blivit, och det har jag verkligen inte tid till! Vi får se hur det slutar i kväll!

Ny vecka igen!

Det känns som om det är fredag varje dag tycker jag! Har det väl blivit onsdag är det ju nästan helg! Förra veckan gick otroligt fort, tiden bara rinner iväg, och ibland känns det som om man inte hinner hälften av det man borde eller det man vill. Just nu är jag grymt shoppingsugen, vill ha nya höstkläder och nya stövlar, men det får vänta lite till. Dels är det svårt att dra ut lillprinsen, dels är där fortfarande x antal kilo för mycket både här och där! Försöker var duktig med mat och motion, men man vill ju helst se resultaten över en natt...



Min bror och jag..!



Barnvagnspromenad och lekplatslek med lillasyster och kusinerna!



Såhär kul hade kusinerna! De snurrade tills de inte kunde gå rakt utan ramlade omkring som fyllehundar, jag och syrran skrattde så vi nästan kissade på oss! (Och tro mej - det är lätt att göra det 4 veckor efter en förlossning! :)



Söndagsfrukost! Vi har som tradition att äta en riktigt god frukost på söndagar, det brukar bli bacon, äggröra, vita bönor, smoothie och gott bröd! Här är 2 av mina killar i full gång med söndagens frukost, som blev lika god som vanligt! 

Lite bilder...




Snart helg igen!

Nu är det snart helg igen, oj vad tiden rusar! I lördags kväll hade vi det så mysigt, mannen tände eld i kakelugnen, vi tog fram lektäcket och la framför så han och Elliott kunde bygga lego, jag satt i fåtöljen och läste en tidning medan jag smuttade på en smultroncider som mannen köpt, Wilmern sov, ja det var en så mysig em och kväll!



Observera mitt glas i bakgrunden..! Jag lovar, jag smuttade mest, vill inte att lilla W ska få alkoholskador..! :) Men det var väldigt gott, det lilla jag drack!

Veckan har rullat på, vi har varit sociala och fikat hemma hos vänner samt träffat systern såklart! Viu träffas minst 2 ggr/vecka, det är sååå mysigt! Igår var det dax för barnmusiken, det var min tur att ta Elliott och kusin E för att sjunga, medan Wilmer var hos lillasyster med sin lillkusin. Det gick jättebra, Wilmer är än så länge ett sovande, lugnt barn, så oxå igår! 

Idag var det besök på bvc, 4.300 gram, jag är sååå nöjd!!



Min sovande, underbara lillprins!



Söndagsmiddag med bonusbarnen! Elliott och Wilmer sov, Ingemar var och jobbade mellan 16-22, (ja, en söndag, men vi lever på 1 lön nu eftersom idiotförsäkringskassan baserar min föräldrapeng på år -07, då jag läste en privat utbildning till frisör, som jag bekostade själv, och som inte var studiemedelsberättigad, dvs min inkomst år 2007 var = 0:-!! Tack så oerhört mycket, och varsågoda att jag slitit röven av mig sen vi öppnade salongen, ursäkta uttrycket!  Jag är så arg, men detta är en annan historia!)
Iallafall, vi åt en mysig söndagsmiddag och fick lite kvalitetstid, alltid trevligt!


Mmmmmums!

Köpte dessa 2 idag när vi var och handlade, ja, jag vet att det är torsdag och att man inte ska äta godis, men jag var tvungen att prova, det ser så gott ut i reklamen!



Mycket, mycket gott...


Första "utekvällen"

Igår var det då dax för den nämnda "after-worken". Jag hade ju sagt att jag kommer om det funkar med Wilmer, och det gjorde det! Borden var bokade till 19.00, kl 18.00 var jag sminkad, hårfixad och ombytt. Willisen sov supergott, men det var ett tag sedan han åt, så jag väckte honom, och han mumsade i sig lite mat, fast utan någon större entusiasm. Somnade direkt igen, så jag satt i bilen 18.55, bra va? Jag har full tillit till min man, han ringer inte i första taget, men behövs det så tvekar han inte. Kom till Torggatan, beställde mat, åt, drack, (förvisso ramlösa, men ändå!) pratade och skrattade och hade jättetrevligt! Mobilen låg på bordet brevid mig, men den sa inte ett knyst! Jo, en gång, men det var ett sms som inte var från mannen, han är urdålig på att sms:a! Vips, så var klockan mycket och dax att dra sig hemåt, kom hem och förväntade mig ett mindre kaos, men det var lugnt, så lugnt! Han är bäst min man, och det bästa är att jag vet att han unnar mig dessa kvällar av hela sitt hjärta! (Sen ska vi ju inte glömma att han kvällen innan var på sitt "Odd fellow" och ramlade in 01.00 på natten, så jag hade väl lite att ta igen..! :)

Vilken morgon...

Härlig start på dagen, jag sov alldeles för länge, dvs vi fick jättebråttom till dagmmman för jag hade tid på bvc kl 9.00. Stress och jäkt med en halvhungrig Wilmer som inte fick äta klart pga bråttom, bråttom. Kommer till dagmamman, inser att jag glömt Elliotts nypackade väska hemma på kroken i hallen... Panik, jag tänker att jag får hämta den efter bvc. Kommer till Bvc 2 minuter i 9, men där är inga tendenser på att det skulle vara min tur? Efter en stund tar jag upp mitt lilla tidkort och inser att jag är på rätt dag, men ca en och en halv timme för tidigt!!! Rätt tid är 10.30!   Åh, vad irriterad jag blir på mig själv!! Precis när jag är på väg att gå kommer min underbara bvc-sköterska ut och när jag förklarar ber hon mig vänta i 15 minuter, sen har hon tid! Tack för det, då slapp jag åka hem en extra runda först... 

Imorgon ska vi bar mysa, det kommer hit en väninna med sin son på em och fikar, annars är det en lugn dag, skönt! Prinsen vägde förresten 4 kg..!!

Mysiga dagar!

Vilken njutning det är att det är höst! Jag älskar kylan, de härliga höstlöven och den klarblåa himlen, när det nu är det! Det var en aaaning trist i lördags, då kunde vi inte vara utomhus en enda minut, det slutade aldrig att regna!! Men lite mysigt är det ändå! Nu gäller det att aktivera sig när Elliott är hemma, han är ju hos dagmamman 3 dagar/vecka, och de andra 2 blir gärna lite långtråkiga när vi inte hittar på något. I fredags "våldgästade" vi lillasyster som hade en kompis på besök, (som jag förvisso oxå känner), vi hade så himla tråkigt och ingen annan var hemma och lediga! Då var Elliott nöjd, kusinen och han leker så fint!
I går var det söndagsmiddag hos mina föräldrar, ordentlig husmanskost med kantarellsås! Elliott tog om av såsen typ 100 gånger, han älskar kantareller! Lillasyster med familj var också inbjudna, det var fullt ös men väldigt trevligt, som vanligt!

Idag ska jag och Willisen ta det lite lugnt, Elliott är hos dagmamman och bonusbarnen kommer idag, så det blir fullt upp! Vi har varit ute en lång runda med vagnen nu på morgonen, så himla skönt är det! Jag längtar efter att kunna träna ordentligt, att snöra på sig löparskorna och ge sig ut, bli riktigt härligt svettig!!



Gos med fina pappan!



Dessa köpte jag i torsdags, visst är de fina? Och de gör sig fantastiskt bra på mitt nymålade, underbara köksbord!!



"Liten" familjemiddag i Jularp! Liten, därför att vi saknar 3 syskon med respektive, samt ett barn.. Men jag fick veta att det verkar som att alla kommer att vara samlade i jul, underbart!!



Fredagsfika hos lillasyster i Sätofta! Tack för goda bullar!


Viktuppgång..!

Vägde vår prins på bvc idag, 3800 gram, det tyckte jag var bra! Då är där mat så det räcker!



Willisen med sin mormor. Myyys!



Och med sin morfar!



Min fina, fina man, min bästa vän, pappan till mina barn och det bästa jag har. Ibland bara slår det mig hur fantastiskt lyckligt lottad jag är, tänk att han är min!! Käääärlek! 

Torsdagsmorgon..

Konstigt att barn kan vakna på så olika tider! Idag vaknade lilla prinsen kl 05.30 och var vrålhungrig, och den stora prinsen 07.30. Jag gick ner då 05.30, mitt i natten, mannen var uppe för han skulle ta flyget till Stockholm. Nu är kl 08.20 och det känns som om halva dan har gått..! Idag ska vi till Bvc och väga vårt underverk, få se om det är nån krut i mjölken! Nedan kommer lite bilder från de 2 veckor som gått sen Wilmer föddes!

 

I fredags var höllvikarna, fam. F, på besök, de hade lagat mat och kom med sina 4 fina flickor och en massa lasangette! Gott och trevligt! Man blir bortskämd som nybliven förälder - i morgon kommer en väninna med frukost, trevligt!



Min "gamla" väninna (vi firade ju 30-årsjubileum i år!), med Wilmer!



Typ 2 minuter gammal...



Vi har lämnat i köksmöblemanget för omlackering, visst blev det ursnyggt!! Vi är supernöjda, och jag kan varmt rekommendera Tjörnarps snickeri, trevliga och duktiga!






RSS 2.0