Restaurangbesök!

Igårkväll gjorde jag och maken något vi inte gjort på vääääldigt länge - vi betalade barnvakt för att gå ut och äta en riktigt god middag, och det var sååå mysigt! Vi satt i lugn och ro, åt gott och länge, man njuter liksom mer av maten när man äter den någon annanstans än hemma, speciellt när man får sitta ifred! Det var helt underbart, vi hann prata igenom en massa saker som vi inte hunnit i veckan, tiden går ju så fantastiskt fort!
Väl hemma hade barnvakten M gett prinsen mat, duschat och tvättat hans hår och nattat honom så han sov gott, så vi behövde inte göra nånting, bara sjunka ner i soffan! Otrolig lyx för oss småbarnsföräldrar!

TV-pose!



Såhär coolt ska man ligga när man tittar på tv, det tycker Elliott iallafall!

Härlig onsdag!

Åh, vilken underbar dag! För första gången på mycket länge hade jag inga "måsten" inbokade idag. Jag, Elliott och E:s kusin E (som vi passade) har tillbringat en dag dels i badbaljan, dels i sandlådan, ätit glass, myst och bara haft det bra i solen! Vid 13.30 kom syrran för att hämta sin dotter samt fika lite, och hon stannade till ca 16.00, sen var det dax att gå in (tyvärr) och fixa lite mat, tvätt mm. Elliott och hans pappa snickrar staket, jag tror att det är fler än jag som "boar"! Mannen har blivit så otroligt kreativ, bygger staket, lägger ny singel, sätter upp snygga lister kring fönsterna, sätter upp gardiner mm. Jag tror att det är fler än jag som förbereder sig...

För en stund sedan somnade prinsen på min arm, hur mysigt är inte det! Han har ny rutin på kvällen, först pussar han pappa godnatt, sedan mamma, sen bebisen i magen! Sött!

Min mage!



Min mage idag, v. 27+1, (dvs jag är i v. 28). Ja, jag vet att den är enorm, och det känns så också, men enlig barnmorskan ligger jag exakt på kurvan..! Så jag är normal, hurra!



Elliott pussar min mage, gulligt, eller hur!?

Såååå mycket kärlek!



Det finaste jag har, och han är bara till låns, som min man brukar säga.. Snart har vi ännu en liten goding att mysa med, jag är helt hundra på att det är en liten kille till! Idag sa Elliott: "Mamma, kolla vad blött här är, fy humlan!" Han menade ju "fy hundan", som jag brukar säga, det lät så roligt..!!

Fina gänget!



Detta togs innan Spaniensemestern, fina eller hur? Och kolla in buskarna, visst är de vackra! (Vågar mej inte på  någon stavning, fast jag vet faktiskt vad de heter..!)

Nyårsfest nästa!

Jag vet att en av värdinnorna läser detta och jag vill återigen (utöver skålen till er ära i går) tacka för en supertrevlig dag, ett underbart engagemang och all tid och energi ni lagt på detta! Vi ser fram emot nyårsfesten! Förhoppningsvis kan jag ta ett glas vin eller två då..!!

Miljoner tack till K & J samt A & F!

Kvällsprat!



Efter maten var det mys med godis och snacks, vin och öl samt lägg ning av de flesta barn! Ingemar och F hamnade i djupa samtal, tror det var mycket om kommande (och pågående) tonårsdöttrar..!

Mmmmmm.....


Vuxenmat!



När det blivit dax för oss vuxna att äta hade tältet åkt på igen, och himlen öppnade sig..! Det kom även lite åska men vi härdade ut, bylsade på oss en massa kläder och njöt av välgrillat kött och god potatissallad!

Korv och bröd-gott!



Efter skattjakt, stångklädsel och dans var det dax för korv och bröd till barnen. Jag var vrålhungrig och slök en jag med, orkade inte vänta på köttet!

Öra mot öra-dans!


Dans i solskenet!



När vi dansade sken solen ordentligt, helt underbart!

Jaha..



Ibland behövs inga ord, men ja, jag vet inte helt hundra vad svägerskan sysslar med..! Antingen dansar hon lite eller försöker kicka M i gumpen, jag vet inte helt säkert! :)

Midsommarstångspåklädning!



Så var det dax att klä midsommarstången, F hade med sin yxa och såg och Elliott fullkomligt älskar alla verktyg, så han var med hela tiden!

Skattjakt!



Lekarna inleddes med skattjakt för alla barn! (Svägerskan till vänster i bild ska nog fota lite, hon var inte med i jakten..!:)

Jordgubbsdax!



Solen kom och gick lite men det regnade iallafall inte under tiden vi åt jordgubbar! Jocke åt jordgubbar och glass, Elliott glass och Ingemar whiskey..! :)

Tältborttagning!



Lagom till jordgubarna kom solen, då lyftes tältet bort! Helt perfekt, och solen värmde skönt och gott!

Inomhuslek



Efter lunchen som bestod av traditionsenlig sill, ägg, nypotatis, gräddfil, gräslök, köttbullar, prinskorv mm, så öppnade sig himlen och barnen flyttade in för att rita lite.

Tipsrunderättning!



Innan maten var det dax för en tipsrunda i skog och mark, här sitter den ena värden och rättar! Jag var själv inte med på rundan, gravidgnällig med foglossningar, men jag hörde att frågorna var varierande och småsvåra!

Värdinnorna i köket!



De två värdinnorna på plats i köket, lite fix inför maten!

Midsommar 2009!!



Midsommarfesten på Ullstorps kursgård inleddes med mulet väder, men vi kunde vara ute och dricka välkomstdrinken!

Semestersammanfattning!

Tänk så fort det går, så länge man längtar och sedan säger det bara svisch - så är det förbi! Vi har haft underbara dagar och njutit av sol, bad, god mat, trevligt sällskap och våra barn! Jag vill passa på att tacka familjen F, våra goda vänner som lånade ut sitt fina smultronställe i Torreviejas till oss - vi tog "bara" sönder 2 glas, så det klarade sig ganska bra! Jag hoppas på en repris nästa sommar, och eftersom vi kör "varannangångsmetoden" (av rättviseskäl  för alla) så hoppas jag att vi är 6 st i familjen som åker då!

Pappor med frusna barn!



Barnen badade och badade, tills de var blåa om läpparna! Vi fick tvinga upp dem för att de skulle värma sig mellan varven! Ser ganska skönt ut, eller hur?!

Myrdödare!



Elliott hittade myror på terassen som han försökte ta ihjäl, vet inte om han lyckades, han hällde lite vatten på dem..!

Terassmys!



Här njuter vi av god vattenmelon på terassen, kvällarna var nog det vi njöt mest av med ca 25 grader vid 22-tiden. Att kunna sitta utomhus och prata och umgås - underbart!

Sandlekar!



Elliott älskar sanden och stranden, han kan gräva i timmar! Inte långt från vårt hus ligger stranden, och den njöt vi av! Superfin! I bakgrunden får mannen massage av en hårdhänt thailändska!

Underbara semester!



Vi har bott fint (lånat hus av goda vänner), ätit gott (tapas, mmm..), njutit av sol, bad och umgänget! Denna härliga utomhusbubbelpool fanns på poolområdet, och den nyttjades ordentligt!

Sista kvallen....

Sa, da var det dax att packa och ge sig hemat igen.. Sitter pa en restaurang, ska ata lite gott och sedan ga tillbaka hem for ett kvallsdopp och sista packningen. Alltid blandade kanslor - skont att komma hem men trist att aka nar man haft det underbart.. De sista 2 dygnen har vi spenderat sjalva, jag, mannen och Elliott, vara goda vanner skulle pa brollop och akte i gar morse. Vi har njutit av solen, badet, varmen som jag forstatt inte existerar hemma just nu, sa skont vi har haft det!! Men det blir nog repris nasta ar!

España!!

Idag har solen varit framme fram till ca 14, nu ar det lite dis. Fick inte min dator att fungera sa nu sitter jag pa ett internetcafe! Vi har det superskont, bor bra, ater gott och har trevligt sallskap! Jag lagger in bilder nar jag kommer hem, hej fran soliga Spanien!

Semestern hägrar..!!!

Såja, då var det typ ett dygn kvar tills vi åker till Alicante och jag har inte ens hunnit känna öppna resväskan!! Men det ska bli otroligt skönt att komma bort lite och få lite tid med de mina utan telefon, dator och jobb som "stör"!  Nu är klockan 20.30, mannen kom precis hem och tredje maskinen tvätt är strax klar... Jobbar till kl 15.30 i morgon, hem och packa och sen kanske få känna av semesterkänslan lite! Ligger i lä om man jämför med min väninna som ska med - hennes och hennes familjs resväskor är redan packade och klara, allt utom tandborstarna...!! Puh!

För att jag är jag..!



I går, måndag, kom en av mina goa väninnor in på salongen med denna buketten. När jag frågade varför jag fick den så svarade hon " bara för att du är du" och det var det hon skrivit på kortet också. Jag blev jätteglad, det värmer i hela mig av att veta att jag har sådana vänner! Och att mina vänner verkligen uppskattar mig för den jag är, trots att det ibland kan gå ett tag innan man ses! Stor kram till dej, min solrosvän!

Vacker blomma!



Visst är den fin, min bukett?

Min badpojke!



I helgen var det varmt, jättevarmt, och Elliott hittade sin gamla badbalja! Vi fyllde den med vatten och han knökade ner sig och bara njöt! Gulligt, eller hur!

Vår underbara trädgård!



Visst ser det exotiskt ut? Men det är faktiskt en bild tagen i vår trädgård, den är helt fantastisk! Massor av härliga växter och blommor som jag inte kan namnet på - Elliott frågar alltid vad de olika arterna heter och när jag säger att jag inte vet så säger han "då frågar jag farmor istället, hon kan ALLA blommor!" Så farmor, nu får du visa vad du går för!!

RSS 2.0