Orättvist!!!

Nu precis gick jag in på en av bloggarna jag följer, en 2-barnsmamma som har obotlig cancer men har kämpat som ett lejon. Jag har följt den i några månader och det har varit intressant men samtidigt jobbig läsning, speciellt med tanke på att hon är 2 år yngre än mig och har barn. Nu när jag gick in så stod det att inatt gick hon bort, nu orkade hon inte längre. Jag kände inte Sabina, som hon hette, men jag blev ändå så nedstämd. Vad är det för rättvisa? Gamla människor ska dö, inte 34-åriga småbarnsmammor... Usch och fy, nu mår jag dåligt och vill bara hem och krama min underbara familj, och då menar jag HELA min familj!! Ta hand om varandra, allihopa!


"Ledig" onsdag...?

Jag brukar vara ledig på onsdagar, men egentligen vill jag inte kalla det för ledig, för det är det sista man är! Av någon anledning sparar man allting som behöver göras i veckan till just denna dagen, så den blir allt annat än ledig! Det är handla, tvätta, städa, stryka, uträtta alla andra småärenden man ej hunnit, gå på barnmusiken, (vilket är jätteroligt!), ringa alla viktiga samtal,mm mm... Varför kallar jag det ledig dag? Ibland känner jag mig ledigare när jag är på jobbet oc h inte har alla dessa måsten hängande över mig!! Måste bli bättre på att planera så onsdagen inte blir fullproppad utan där ska finnas utrymme för spontana utflykter eller aktiviteter, eller att bara vara..

Cooooola killar!



Det finns tillfällen då en bild säger mer än tusen ord - detta är ett sådant! Jag säger bara "kärlek"!!!!

Sötemalin!


Våffeldagen!



Idag är det våffeldagen och det måste man ju uppmärksamma! Mannen är i Sthlm och hämtar min nya bil, så jag, Elliott, Jocke och Malin fick klara av våffelätandet helt själva, vilket inte var några som helst problem..! Jocke och Elliott åt en hel var, men jag och Mallan åt betydligt fler...

Godmorgon!

Vad är detta? Vi vaknar alla tre kl 07.20, eller rättare sagt, jag och mannen vaknardå, jag fick väcka Elliott, dvs en väldigt bra start på dagen, eller hur? Men en halv minut senare, när jag rest mig ur sängen så känns starten inte så bra längre. Snö, ganska mycket snö, och ca 3 minusgrader!!! Vad hände med våren? Detta vill jag verkligen inte, nu vill jag ha vår med fågelkvitter och sol, kanske en ny vårjacka (om det nu finns till mig med tanke på växande regioner), cykla till dagmamman och cykla hem medan det fortfarande är ljust, lukten av eld när grannarna eldar upp skräp på tomten, ja ni vet. Våren helt enkelt, inte SNÖÖÖ!!!

Mitt andra problem, som kan te sig väldigt litet och obetydligt, dock inte för mig, är att mina byxor passar inte längre, jag kan inte knäppa dem, och mina mammabyxor jag har kvar är fortfarande för stora.. Faktist lite jobbigt! (Även om det kan räknas till ett i-lansproblem..)
Det roligaste denna veckan är att i morgon flyger min man till Stockholm för att hämta hem bilen han köpt till sin fru! Han överraskade mig häromdan med att berätta, och det är ju så roligt! För en gångs skull, för första gången i mitt 35-åriga liv, ska jag få köra en bil som inte är rostig, inte riskerar att stanna närsom helst utan att vilja starta igen, och som är mindre än 10 år gammal! En undderbar lyx som jag nog inte trodde jag sklle få uppleva! Visst är han snäll, min man..?

Sötis!



Min son, en stolt blivande storebror! I går kväll satt han i soffan och sa "jag vill att min lillasyster ska komma ut nu!" Han har fått för sig att det är en flicka, jag och mannen tror benhårt på en kille! Spännande!

Bad med pappa!



Man blir ju lite smutsig av att gå i djurparken, så kvällen avslutades med ett skönt bad!

Lite lek!



Man måste ju få leka lite också, inte bara gå, gå och gå..!

Moooose!



Nej, det är inte mannen på bilden men ganska likt, eller hur älskling!?

Matpaus!



Man blir hungrig av att gå i parken, här är det lite matpaus!

Skånes Djurpark!

I söndags var mannen, Elliott och goda vänner som har tre pojkar på Skånes Djurpark. Jag jobbade, det var kurshelg så jag fick hoppa över. Men de hade jätteroligt, det kommer lite bilder här!

Söta tjejer och trött prins!



I lördags hade vi besök av våra favorit-höllvikare, den underbart trevliga familjen med 4 fantastiska tjejer var hos oss och åt middag. På bilden sitter barnen (rättare sagt tjejerna) i soffan och tittar på film, under labantäcket sover Elliott... Han orkar sällan längre än till 21, sen däckar han. Flickorna däremot, i åldrarna 10,8,6 och 3 år var klarvakna hela kvällen medan föräldrarna pratade, pratade och pratade...! En mycket trevlig lördagkväll!

Vattendjur!



Här är min son - vattendjuret - i full aktion! Han älskar vatten, både i hav, badkar, pool eller att stå och blaska vid vasken! Jag brukar gå med på det men mannen är sträng, han hatar slabbet!

Älsklingen!



I eftermiddags var jag på Specialisthuset på ultraljud och fick se min lilla bebis, det var sååå mysigt! Är i vecka 13 plus 4, så tiden rusar och magen växer.. När jag kom hem så stod denna fantastiska bukett med 20 rosor på bordet, från min gosiga man! Bara för att, och det finns väl egentligen ingen bättre anledning, eller hur? Älskade make..!

Vällingkompisar!



Förra helgen hade vi ju lilla kusin E på övernattning. Hon är två och ett halvt och dricker fortfarande välling, vilket Elliott inte har gjort på mycket länge. Men när sötekusinen ska ha så vill ju han också, såklart...
Jag tror jag bad dem vinka på denna bilden!

Lilla, lilla L!



Äntligen får jag träffa henne i vaket tillstånd, minsta lilla kusinen! Har ju träffat henne förr såklart, men hon brukar alltid sova, så äntligen fick jag möjlighet att ta ett foto! Gullefjun, fast hon vill helst vara hos sin mamma hela tiden..!

Tröttisar!



Tre utslagna kusiner efter en kväll med bus och stoj! Elliott är verkligen glad för sina tjejkusiner, och de har så kul ihop! Minstingen är inte med på bilden, hon kommer separat!

Söndagkväll!

Efter en inte så jättespännande vecka och en trevlig helg är det söndagkväll igen. Melodifestivaldax i går och jag tror att det var fler än jag som blev förvånade! Inte för att det är det är en dålig låt, men jag blev som sagt förvånad... Vi var bortbjudna och var 3 par som hade ganska delade meningar om vem som skulle vinna, och det ena paret hade faktiskt rätt! Fast jag skyller på att min äkta hälft inte gissade - han satt i soffan, helt likblek och mådde pyton! Inte av den goda maten eller för mycket vin, nej han har varit infekterad och förkyld nu i flera veckor och det kändes som om det nådde sin kulmen denna helgen! Dessutom var vår prins gnällig som bara den och klagade över ont i örat, stackare! I morse ringde mannen till läkaren och fick en tid till sig och Elliott, vi var helt säkra på att maken led av lunginflammation. Alla möjliga tester gjordes men det enda som kunde konstateras var en rejäl infektion med vila som medicin... Elliott har däremot öroninflammation, så han fick pencillin!

Jaja, jag mår bra, lite illamående emellanåt och hyfsat trött, men det är jag med glädje så länge allt är bra! Vi har lite att fixa med här hemma så jag längtar efter att maken ska tillfriskna..


Kokboksställ!



I min önskan att få ett riktigt lantkök ingår detta kokboksställ. Finns i en nätbutik som har massor av lantliga och shabby chic-prylar, och det hade passat sååå bra i mitt kök! Nu vet jag att ni som känner mig skrattar och undrar hur ekvationen Katarina-kokbok går ihop, och ni har helt rätt, det gör den inte, men det är ju som sagt ett fint ställ som hade passat i mitt kök och ja, ni förstår vart det barkar hän..! Klick, klick , klick, så enkelt det är att få det fint i köket! :)

Äntligen fredag!

Sitter på jobbet, har för en gångs skull lunch pga att jag felbokat en kund, ringde henne och undrade var hon blev av och insåg att jag skrivit fel i blocket, så nu blev det en timmes välbehövlig lunch! Ska fixa lite ärenden och äta något, men det är så längesen jag skrev så jag får prioritera det! Veckan har varit intensiv, en hel del jobb, en hängig och trött Elliott och 2 bonusbarn som förvisso sköter sig själv men man vill ju ändå finnas där. Mannen har varit i Stockholm och Gävle så honom har man ju inte haft mycket glädje av! :) Men nu är det helg, även om denna helgen innebär jobb både lördag och söndag så är det ändå helg! Ikväll väntas besök av den andra storfamiljen Johannesson, det blir tacos och lite vin, enkelt och gott! Inte vin för min del då, ni som läser min blogg vet ju varför, men de andra får dricka desto mer!
I morgon ska vi hem till goda vänner och äta gott, förhoppningsvis får tv:n stå på i bakgrunden så jag inte missar Melodifestivalen! Har jag nu lyckats se alla deltävlingar så vore det ju hemskt om jag inte får se det bästa!! Jag gillar ju Måns, EMD, Agnes, Emilia, Sarah... Jag tycker nog att det är ett bra startfält! Spännande ska det bli iallafall.
Söndagen bjuder på jobb och en mysig em-fika hemma hos några av våra bästa vänner, alltid trevligt!

Ja, jag hoppas på en mysig helg för alla, njut av ledighet, Melodifestival och förhoppningsvis lite våååår!!

Härliga sommar!




Åh, vad jag längtar efter sol! Denna bilden är tagen i vår trädgård i somras, vi skulle flytta en överflödig soffa från salongen till Jockes rum hos oss, och den mellanlandade på gräsmattan under en dag! (Vi vågade inte ha den på gräset längre med tanke på svenska sommarens väderomslag, men mysigt var det!) En härlig bild med massor av solsken!

Andra chansen-dax!

Jaha, så var det dax igen, bänkade framför tv:n en lördagkväll! Började fundera på vad man gjorde på lördagkvällarna för typ 5 år sedan - och det var inte titta på "andra chansen" iallafall! Nåja, en äkta man, ett barn och ett hus senare så får man kanske inse att livet ändrats en smula, så nuförtiden ser vi, om inte varje år så nästan varje, andra chansen!
Igår hade vi vår lillsessa på besök, kusin Emilia som är ca två och ett halvt år och det näpnaste som går i ett par skor! Hon och Elliott är som syskon, och nu hade de inte setts på en vecka, vilket är ovanligt länge, så de lekte och lekte och lekte och lekte.... Såååå duktiga och söta mot varandra! Till slut fick vi iallafall dem i säng, mannen tog lillkillen och jag lillsessan! När de väl somnat var det dax att slå på tv:n och hålla alla tummarna för Sarah Dawn Finer, vi tycker båda att hon är fantastiskt duktig, för att inte prata om vilken vacker kvinna! Det gick ju som det skulle, och även Alexander Fjant fick åka hem, ja, jag vet att han är ett musikgeni och att han har gjort mycket bra musik, men jag tåååål inte honom! (Kan kanske ha lite att göra med att han upprepade gånger uttalat sig oerhört nedlåtande mot min egen schlagerdrottning, Carola...!) Men annars förlöpte kvällen ganska bra tycker jag, och nu måste jag verkligen sluta skriva för batteriet tvärdör strax!!!

På tal om schlager...



Jag är fullkomligt medveten om att inte alla håller med mig, men för mig är detta den största schlagerstjärnan! Bäst röst, grym utstrålning och så vansinnigt snygg! Go Carola!!

Fin lykta!



Har hittat denna i en nätbutik som jag handlar en del i, visst är den fin!

Söndagsfix!

I dag har vi fixat och donat, Elliott har fått en välbehövlig byrå och Jocke välbehövliga hyllor. Rensning och sortering, jag lyckades fylla 4 sopsäckar med mitt skit, Elliotts skit och lite Jockeskit, fast där är jag inte helt klar. Han har dock gett mig fria händer i veckan, så då blir det rensa av!!
 
Kl  15.00 kom goda vänner över för en fika, jättemysigt! De har också barn, så de kunde leka av sig några timmar! Jag hade gjort en god fruktsallad och våra vänner ade köpt med sig gott bröd, perfekt "mellis"!

Nu är det måndag snart igen, men först ska jag passa på att bara dega en stund i soffan, något jag ytterst sällan gör, men idag efter 4 sopsäckar skit och typ 5 maskiner tvätt samt städning av hela huset tycker jag att jag är värd det!


Melodifestivalskväll!

Lördagen avslutades med sista deltävlingen i Melodifestivalen. Vi satt bänkade och ömsom diggade, ömsom förfasade oss..! Vad ska man säga, detta spektakel som man int kan låta bli att älska! Tyckte dock att förra lördagens deltävling var strået vassare, men i går var ju Darin "pausfågel", något som han klarade underbart bra! Mallan och jag satt helt tysta, vågade knappt andas. Vi är båda Darinfans, ja jag tycker han är så otroligt duktig!

Stolt författarinna!


Så fin!



Såhär fin är boken, med fantastiska illustrationer! Utgiven på ICA bokförlag.

Lördagsfix!

Lördagen inleddes med en kurs i elfilsteknik för 7 av mina fd elever som är ute och jobbar nu och vill lära sig mer! Det var en jättetrevlig förmiddag, så roligt att träffa dem igen! Vid 12.30 körde jag hem, åt en snabb lunch och lastade in Elliott i bilen, vi styrde kosan mot Malmö! En vännina till mig sedan ca 10 år har skrivit en bok och det var release av den på Hedmanska grden, mitt på Lilla Torg i Malmö. Anledningen till att jag tog med sonen var att boken heter "massagesagor" och vnder sig just till barn. En superfin bok att använda hemma med sina barn, på dagis eller förskola! Där var mycket folk och jag kände en sådan stolthet över min vän, trotsatt det inte var jag som skrivit den!

Pizzamums!


Mysig helg!

Det har varit en jättemysig helg, med full barnaskara plus en pojkvän! Inte min, utan bonusdotterns... Kan man kalla honom bonuspojkvän då?? Fredagen inleddes med hemmagjord pizza, kock var som vanligt mannen. Det är han så hi mla bra på och jag är så himla dålig så varför ens försöka..? Sen landade vi i soffan allihopa, vaknade till och sa godnatt till varandra och gick ock la oss! Fredagar är riktiga tröttkvällar om man inte ska bort eller ha folk hemma, och när vi är själva är uniformen pyamas, det gäller alla oavsett ålder! Hittills har ingen försökt komma undan, tvärtom, redan innan maten kan vissa av oss vrida på sig och undra om det är okej att ta på iallafall pyamasbyxorna?

RSS 2.0