Semester?!?





Jag tror att vi har semester, men det är inte förrän idag det känns! I veckan har vi varit 2 gånger på Ikea, mannen har gjort om hela tvättstugan så nu har vi kombinerat skötbord/min klädkammare, det blev superfint!
Sen gick han loss på att måla förrådet, såhär fint ska hela huset bli! Tjusigt, eller hur?
Dessutom har vi sorterat, rensat och slängt, det blev 2 släp till tippen och så underbart det känns!!





Såhär ser fasaden ut idag, hoppas jag snart kan lägga ut bilder på ett nymålat hus!



Lite bilder på mej och min mage, är nu i v. 33 nånting...



Denna tog jag när jag låg ner, ganska rolig med fötterna som sticker fram! Det är ungefär så jag uppfattar mina fötter i dagsläget...! :)

Snickarbyxedax!!

Det finns nästan, observera nästan, inga tillfälle då det är tillåtet att ha på sig snickarbyxor. Oavsett färg och kvalitet, modepolisen kommer och bötfäller direkt, jag lovar!! 
Men det finns ett undantag och det är när man är HÖGGRAVID!! Med betoning på hög - jag skojar inte när jag säger att min bak och mina boppar ökat med minst en storlek! Minst!! Så idag åkte mina gravidsnickisar fram, de jag sparade när jag fått Elliott för jag tyckte att de var så himla sköna och levde i dem den sista tiden.
Nåväl, jag fick på  mig brallisarna, med en blåvitrandig långärmad top under, och kände att det var väl helt okej. Då tittar Elliott på mig och undrar:"Vad är det för konstiga jeans mamma? Och varför har du dem liksom på axlarna?" (Han menade ju hängslena..!) Kände då att jag kanske inte skulle ha snickarbyxorna iallafall, men maken tyckte att jag var fin och att de såg sköna ut, så jag behöll dem på. "Coolade till" outfiten med att vika upp byxbenen så det blev 3/4, snodde upp håret sådär lite lagom slarvigt, (!) och tog på mig Gucci-solisarna. Lite bättre, men bara lite... Jeanssninckisar blir nog aldrig coolt, men det är så vansinnigt skönt att ha på sig så jag får låta bli att tänka på hur ocool jag är när jag har dem på! 7 veckor till, sen är man "back in buisness" igen! (Eller hur, med läckande bröst, slapp degig mage och babyhullet kvar..! Drömma kan man ju!) Jag vill ha tillbaka min kropp!!! 


Familjemys!



Två gånger i veckan som gått har vi träffat familjen och myst ordentligt! I tisdags var min mamma, pappa, lillasyster, svåger och deras dotter här, vi bjöd på hemgjord kötfärssås och spagetti, mums så gott! Väldigt avslappnat och väldigt trevligt!





Här sitter vi samlade vid vårt köksbord, inte helt perfekta bilder och jag tror det beror på ljuset!



Fina lillasyster som ska ha barn 3 veckor innan oss, dvs på vår bröllopsdag den 30/8! Men alla är helt övertygade om att denna bebisen kommer för tidigt, hon säger det själv iallafall.. Kanske är det mest önskedrömmar..?!



Igår, lördag, var vi i Jularp hos mamma och pappa, storasyster m familj var nere från Falköping. Här sitter de 3 kusinerna och äter gott grillat, mums!



Och till efterrätt fick de välja - mormors marängtårta med färska hallon eller isglass - och de valde, inte så förvånande, isglass..



Men det gjorde inte så mycket för då blev det desto mer tårta till oss andra! Mumsmums!



Ena halvan av bordet...



...och andra halvan! Som vanligt är jag aldrig med på bild eftersom jag är den som fotograferar, typ alltid! Maken har liksom inte samma känsla för det där med rätta fotoögonblick! :)



Gravidåkommor...

Som vi längtat efter det blåa strecket, och så lyckliga vi är! Ändå måste jag få gnälla lite, bara lite, för nu är det jobbigt! Och underbart mysigt och fantastiskt härligt! Kom på idag att de brännande känslorna jag haft i bröstet kanske var halsbränna, så jag köpte Novalucol - oh my god!! Guds gåva till den gravida kvinnan!

Om det är någon som har tips på hur man sover bättre - trots makens köp av speciell "gravidkudde" - så får ni väldigt gärna höra av er! Detsamma för ishiassmärtor, ont i svanken, känslan av att inte kunna andas ordentligt och bortdomnade armar... :)
Men, jag vet ju att det är värt varenda sekund av detta och jag längtar sååå mycket efter vår lilla bebis! Snart, snart är det dax! Inköpen har börjat, hittills kan jag pricka av små kläder, mössa och sockar, filt, amningskupor, bröstpump, och amningstop. Det är så roligt, samtidigt som jag är lite rädd att bli för modig, det är ju inte dax att ropa hej än på ett bra tag!

Men nu håller vi tummarna för att tiden går fort och hyfsat smärtfritt! Trevlig onsdagkväll på er! :)


Minisemester i Danmark!



Vi har haft "bonusarna" i 3 veckor, då passade vi på att ta en tripp till Danmark och Bonbon-land! Vi körde vid lunchtid på tisdagen och kom fram till värdshuset där vi skulle bo över på eftermiddagen. Där fanns jättemysig bubbelpool och vanlig pool, så innan middagen passade hela familjen, utom gravida jag, på att bada.



Såhär trött blir man av att åka bil och att bada... Sov så sött min lilla snutte!



Inne på Bonbon land finns det gott om bänkar och bord där man kan sitta om man tagit med matsäck. Vi hade gjort det, och det var inga problem att hitta plats att fika på. Vi stod inte i kö på hela dagen, utom till glasskiosken! Mannen var redo att ge upp, men om en gravid kvinna vill ha mjukglass då vill hon ha det - och gärna meddetsamma!!! Mums så gott det var!



Sista karusellåket för dagen, då var vi hyfsat möra... Sträckkörde hem, det tar ca 2 timmar! Vi har haft vå supermysiga dagar som vi ska försöka göra till tradition varje sommar!

Bortbjudna på middag!



I måndags var vi hos goda vänner och åt middag, jättegott grillat! En supertrevlig kväll med jättetrevligt sällskap! Mannen i familjen är dansk men pratar hyfsad svenska, men ju mer öl han fick i sig desto mer blev det ren danska..! Gissa om jag hade svårt att hänga med i svängarna till sist! Ingemar klarar det däremot galant!



Jag tror jag hittat Elliotts blivande fru..! Arrangerade äktenskap är väl inget olagligt i Sverige, eller? :)



Vi är bara sötast..!!!

En dag på Österlen!



I söndags hade vi en underbar dag på Österlen med svärföräldrarna! Vi åkte ångtåg från St:Olof till Brösarp (tror jag det var..) och tillbaka. Det var mysigt , och Elliott tyckte det var toppen, han pratar om det varje dag!




Glasspaus innan det är dags att gå på tåget tillbaka!



När vi kom tillbaka till "stugan" bjöd svärmor på en underbar, hemlagad middag. Fantastiskt gott, som vanligt! Mest åt nog Jocke, han har börjat äta oss ur huset..! Förpubertet, kan man skylla på det? :)



Svärföräldrarna.



Mitt lilla underverk...



...och mitt lite större underverk!





Underbara, underbara sommar...! Tack för en fantastiskt trevlig dag!

Mysdag i stan!



I lördags hade jag en riktig mysdag i stan med en nära vän! Vi åt god lunch, fikade, småshoppade, fikade och gick på bio!! Så underbart mysigt, det är riktig kvalitetstid som det gäller att njuta av!


Magen ser inte helt grotesk ut på bilden tycker jag, inte som den känns.. Tycker själv att jag är enorm..!



Pingelinglan & jag!

Min vecka!

Just nu känns det som om jag bara hinner skriva en gång per vecka, men det är ju bättre än inget! :) I söndags avslutade jag en kurs, ett gäng på 4 jättegoa tjejer som på bilden visaqr upp sina fina naglar! Det är så fantastiskt roligt att ha kurs, jag känner att jag utvecklas och att det kompletterar frisörbiten kanonbra!






På söndagseftermiddagen skulle vi åka på utflykt hade vi bestämt, och när jag kom hem hade mannen packat en väska med badgrejer och en med matsäck. Sagt och gjort, vi trotsade duggregnet och gav oss iväg mot solen - trodde vi. Vi kom till Riggeleje, det blåste men Jocke skulle absolut bada, dessutom längtade jag och Malin efter varsin handduk att svepa in oss i. Tyvärr upptäckte vi att väskan med badkläder stod kvar hemma i köket... Jaja, så kan det gå. Vi letade upp en rastplats och åt våra goda baguetter och hade mysigt ändå!



En kanske inte superlyckad bild..!



Elliott har äntligen börjat intressera sig för att måla, så nu är det bara vattenfärger som gäller! Han målar och målar, på morgonen och på eftermiddagen när vi kommer hem, och han är - naturligtvis - fantastiskt duktig!! :)

Så har min vecka sett ut hittills, för övrigt mest jobb och ganska lugna kvällar pga att jag har varit oerhört trött. Magen växer och spänner liksaom, och det är fullt ös! I onsdags var jag i Malmö och mötte upp mannen, vi var på Babyproffsen och spanade vagn, det är ju så kul! Och tänk på alla saker som man inte insett att man behöver förrän man går in i en babyaffär..! Man bör hålla sig borta om man inte vill bli urfattig...

I morgon ska jag till Malmö igen och gå på stan och mysa med en riktigt god och kär vän! Vi ska småshoppa, fika och äta gott och gå på bio på kvällen! Ser verkligen fram emot det!


Snuttisbesök...

Trots en hektisk vecka har vi haft tid att träffa vår lilla snutta, kusin E, som var hos oss i torsdags, då föräldrarna skulle på galej i Malmö! Hon och Elliott är som syskon, de har så roligt ihop och träffas minst en gång i veckan. Vet inte vad jag skulle gjort utan systern, hon ställer alltid upp med Elliottpassning, och både hon och svågern är guld värda! Vi hjälps åt jättemycket, och vi har sååå mysigt när E är här!


Pooldopp och stutsmattehoppande!

I går var vi som sagt hos mina föräldrar som har en hörlig pool, det var 27 grader i vattnet och helt underbart! Upptäckte njutningen med att simma när man har 11 veckor kvar till förlossningen  -  det gjorde inte ont nånstans och var väldigt skönt! Ska nog försöka fortsätta med det!



Sommarmys, eller hur!?


Jobbande män!

Visst är det trevligt att se på när andra jobbar? Mannen har byggt staket, för att dölja en kompost, och Elliott, som tycker jättemycket om att slita och hjälpa till, var med på en hörna och höll upp brädorna när mannen skulle spika.



Flitiga och duktiga, eller hur!?

Min sommarkille!



Jag och prinsen hade en liten utflykt till stranden på söndagen, han älskar sanden och kan sitta och leka i 2 timmar utan problem! Vi hittade ett smultronställe för 2 år sedan, Nyehusen som ligger ett stenkast från Yngsjö, supermysigt!

Lördagkväll på uteplatsen!



Barnbordet med familjen F:s 4 tjejer och vår Elliott!



Vuxenbordet!



Såhär mysigt blev det när vi tände brasan, dock lite suddig bild!



Såhär roligt hade Elliott och kompisen med hängmattan, tidigare på kvällen!



Söta, eller hur?

Längesen sist!

Det har varit en hektisk vecka, jag har haft utbildning måndag - söndag, dvs sista dagen idag! Hann dock med ett eftermiddagsdopp hos mina föräldrar i går, i deras pool var det 27 grader varmt, helt underbart! Därefter bjöd mamma på hemmakokt flädersaft och kanelbullar, väldigt trevligt!

I helgen som gick hade vi besök av familjen F från Höllviken, alltid lika lyckat! Vi satt ute till 23.30, då fick vi gå in för barnen såg inte att springa på gräsmattan..! Vi eldade i vår lilla eldstad i muren och bara njöt, en jättetrevlig kväll!
På söndagen var jag och Elliott en sväng på stranden medan maken svettades på kontoret för att jobba undan. Jag lägger in lite bilder från förra helgen och i går! Nu ska jag strax ge mig iväg och drilla mina elever!

RSS 2.0