Bra eller dålig dag?

Detta inlägg blev lite personligt, men jag var tvungen att skriva av mig. Man behöver ju inte läsa om man inte vill..! :)

Idag har det varit en konstig dag. Den började bra, med 2 prinsar som fick väckas 07.30, sååå skönt! Strax innan lunchtid satte jag mig vid datorn och utan att gå in på detaljer blev jag förpassad till lågstadiet igen. Känslan av att du, du, du och du får vara med, men inte du! Och den som inte fick vara med denna gången, det var jag.. Katten, vad ont det kan göra när man inser att man liksom inte räknas, efter så lång tid och allt man ändå gjort tillsammans, midsomrar, fester, nyårskalas mm. Människor jag känner!? Jag är 36 år gammal, men grät som en 7-åring som inte blev bjuden på klasskompisens födelsedagskalas. Jag blev inte inbjuden, fick inte ens frågan, och jag vet inte vad jag gjort för fel? Men ledsen har jag varit, så in i bänken. Jag har mycket tid att fundera när Wilmer sover gott och jag har bestämt mig för att på allvar leva efter "gyllene regeln". Så som man själv vill bli behandlad, så ska man behandla andra.
Nu låter det som att jag måste vara med på allt, men det vet jag att man inte kan, och man kan inte bjuda alla varje gång. Det var bara så tydligt denna gången, för "alla" andra var där, det är väl därför det gör så ont.

Sen ringde en vänninna och bjöd mig på "after work", hon hade dragit ihop ett gäng på ca 15 personer, vi får se hur många som kommer! Vi ska träffas på Torggatan 9 snart, och ev försöka göra det till en "en gång i månaden tradition". Den inbjudan gjorde gott kan jag säga!

Har varit ute en lååång runda med Wilmer i vagnen, det har varit en härlig höstdag med sol och rosiga kinder! Det är underbart att kunna gå i raskt tempo utan att bli andfådd efter 4 steg..! :)
Och Willisen älskar sin vagn, det är väldigt skönt, Elliott var precis likadan, han skulle gärna åka vagn fortfarande om han fått!
Nu tänder mannen fyr i kakelugnen, det är så mysigt. Massor med värmeljus och en brasa, så kan jag nog må bättre igen!



Kusinerna "hälsade" på varandra i går.. Gulligt va? Det skiljer 1 månad på dem, så himla kul!



Jag och mina prinsar!




På begäran...

Jag ska försöka förhindra att bloggen handlar för mycket om mina barn - intressant för mig men kanske inte för alla andra - men här kommer lite bilder på nytillskottet! Just nu kretsar min tid och mitt liv runt en 3,5 kg bebis, och det känns alldeles underbart..! Vackrast i världen för oss, titta och njuuut!






Det finaste i mitt liv..



Snygge storebror får oxå vara med på en hörna!




Prinstillskott!

Vi har fått ännu en prins i familjen! I onsdags, den 16/9 såg vår son Wilmer dagsljuset för första gången! Han var 49 cm lång och vägde 3530 gram, allt har gått jättebra! Det kommer bilder och mer info, men kanske inte idag, just nu är det någon annan som pockar på min uppmärksamhet..! :)


Söndagsmorgon igen..

Så var det dax igen, sitter här med en kopp te och en morgonpigg son..! (Han hade ju liksom inte behövt få ALLT av sin pappa!) Mannen min erbjöd sig faktiskt att gå upp men jag har krämpor överallt så jag kan ändå inte ligga kvar. Gårdagen bjöd på en fantastiskt god middag hos svågern och svägerskan - rådjurssadel, något jag aldrig ätit förr, men det var fantastiskt! Kvällen blev inte så sen, barnen blev trötta och jag har ont överallt, men det var mycket trevligt.

Idag blir det barnkalas för Elliotts del hos en kompis i Löberöd och sedan ska vi fira min och bonusdotterns födelsedagar med den närmsta släkten, som blev 19 personer...! :) Vi har lånat ett bord och stolar, våra egna räcker inte till..!

Lägger in lite bilder ikväll! 

Cykeltur att ångra..!

I går morse fick jag för mig att jag skulle cykla till jobb och till dagmamma, vet inte riktigt hur jag tänkte? Elliott blev jätteglad, han älskar att sitta därbak och sjunga för mej medan jag flåsar på. (Han tvärvägrar att cykla på sin egen cykel - har en fantastiskt fin blå liten Crescent, men tycker det är onödigt för han kan ju åka på min..!) Det gick ganska bra att cykla på morgonen och det gick bra att cykla hem, det gick inte fort med tanke på 10 dagar kvar till bebisnedkomst, men det kändes bra.
Sen blev det kväll och natt, och jag har inte sovit en endaste blund - fy tusan vad ont jag haft!! I magen, ryggen, bäcken, höfter, ja typ överallt i de regionerna där man kan ha ont..! Tror ni att jag ångrar den cykelturen? Tja, lite grand kanske... Vore trevligare att få sova! Dessutom har vi en fullspäckad helg framför oss så vi har inte tid att föda barn förrän nästa vecka!! :)

Män boar oxå!!

Det finns ett spännande ord för oss kvinnor som väntar barn, att vi "boar". Dvs vi sorterar, städar, fixar och tvättar, allt för att det ska vara helt färdigt inför dagen D, då bebisen anländer. Jag har bara hört talas om tjejer som pysslar med detta men har i mitt liv ett stort undantag - min man! Han fixar och trixar, vi skulle kunna bo i garaget så fint där är! Han har målat förrådet, satt upp ytterlampa, grävt ut och lagt ny singel, tagit ner en gammal antenn från taket, bättringsmålat lite här och var inne i huset, satt upp hyllor, kört till tippen x antal gånger, mm, mm. Igår, söndag, fick jag gå ut för att leta upp honom när vi skulle äta lunch - hittade honom på taket, sittandes på takpannorna, där det sluttar, med benen rakt ut. Jag frågade lite fundersamt vad han gjorde däruppe och det självklara (!) svaret var: "jag har målat skorstenen, i samma färg som fasaden, snyggt va?" När jag ifrågasätter varför allt måste göras just nu, så säger han bara att det måste bli klart. Jag vet inte vad det måste vara klart till, men snacka om att boa..!!

Nu måste jag sortera besticklådan, såg att knivarna låg på fel ställe..! :) 

30 års jubileum!!



I fredags sa I till mig:"kan det var så att vi har känt varandra i 30 år i år"? Vi började räkna och insåg att jo, så var fallet! Tänk vad tiden gått fort! Hoppas att vi förblir vänner i MINST 30 år till, för detta är en av de absolut bästa tjejerna som finns!! Kram på dig!

Förresten, hur kan vi fira 30 års-jubileum när vi bara är 25?? Konstig ekvation.. :)

Min son snickaren!



Jag och Elliott var en sväng i stan i går för ett ärende, och han fick ett snickarbälte (för barn!) som han är fullständigt förälskad i! Trodde nog att han skulle tycka det var kul, men han spikr hela tiden!!





Plommon från Jularp! Mumsimumsi!

Vänner av guld!

Att ha ett gäng bra vänner omkring sig är värt guld, hade liten middag för några av mina i fredags! Det finns en handfull till som ingår i den närmsta kretsen men som inte kunde var med av en eller annan anledning, (kräftfiske, hallå, vad är det för ursäkt :)..!?) Hoppas efter bebisnedkomst att jag kan ha en lite större "tjejmiddag" med alla de närmsta vännerna! De är kanske inte jättemånga, men att ha riktigt bra vänner är värt sååå mycket!
Det blev en kväll med mycket skratt, trots (eller tack vare?) väldigt lite vin pga graviditet och bilkörande, god mat, ja faktiskt, trots att det var jag som lagade den, (allt utom köttet, det gjorde maken innan han försvann hemifrån)! Tack tjejer för en superkväll, det är gott att veta att riktiga vänner som ni finns!



Innan man fick smaka av maten så fick man hjälpa till att förbereda snacksen! Här blandas det dippa för fulla muggar!



Här är den samlade skaran - utom jag som står bakom kameran som vanligt!



Efterättsförberedelser!



Det blev gissning av datum för bebisnedkomst, spännande att se vem som har rätt, eller iallafall kommer närmst!



 

Bilder sen förra veckan och helgen!



Förra helgen hade vi trevligt lunchbesök - här leker deras lilla A med Elliott.



Lilla A:s storasyster, E.



Innan besöket av fam. L var Elliott tvungen att testa om han fick plats i leksaksbacken..!



Sedan hjälpte han mig i köket, hn är en hejare på att visp grädde!



I onsdgs var jag och bonusdottern på Nova, passade på att inhandla nya stövlar till Elliott. Här poserar han i sina nya gummistövlar med hajar på!


Söndagsmorgon..

Jag och prinsen har precis stigit upp, kan inte sova så länge på mornarna pga en nerv som ligger i kläm och åstadkommer en smärta som går från höften och ner mot knät - mysigt! Elliott vaknade halv åtta och hostar jättemycket, förkylning på gång kanske? Ska lägga in lite bilder som jag tagit denna och förra helgen, jag gör det under dagen. Det är så mysigt att sitta här med en kopp te, morgontidningen, en son som leker, leker och leker på sin bilmatta.. Jag njuuuter lugnet före stormen! En efterlängtad storm, men ändå, jag njuter!


RSS 2.0