Vecka 2...

Dagarna går, men nu blir det ingen vägning förrän fredag... Spännande med tanke på att vi hade bröllopsdag i går och mannen överraskade med middag på Rådhuskällaren i Malmö, mumsmums, men kanske inte så gi-vänligt! Idag blev det nästan 1 timmes promenad, samt cykling till och från jobb, bättre än ingenting!! Någon som har bra tips på goda såser, det blir lätt torrt med kyckling eller kött och sallad..?

Liten förändring..

Jag har lovat mig själv att bara väga mig 1 gång per vecka, samma dag och tid varje vecka, men idag kunde jag inte hejda mig... Och blev riktigt glad, 1,2 kg ner sedan i måndags, utan motion!!Hur ska jag hinna motionera? Måste nog planeras in, vecka för vecka, eller hur gör ni som hinner?
Hade bakat fantastiska muffins och dajmkakor till Me&I partyt i går, men jag åt ingen själv, bra gjort, eller hur? :) Kanske jag tar en "ätardag" i morgon, någon som har erfarenhet av det och vet om det fungerar?


Dag 2.....

Ännu en oväntat bra dag! Kyckling, lax, ägg och mycket grönsaker. Minus idag är att jag inte hann någon träning alls, ganska dåligt... Men vad gör man när mannen jobbar tidigt till sent. Hoppas på bättring i morgon, målet är någon form av motion var dag!
Det svåraste idag har varit att motstå att smaka på smeten när jag bakat chokladmuffins och dajmkakor, men jag har varit ståndaktig (visst är det ett roligt ord?!) och smakade inte på nånting, inte ens en liten gnutta av den makalösa frostingen på muffinsarna!! Det låter som att jag hittar på, men jag tog en morot istället..!

Nu stundar dag nr 3, hoppas på lika bra mat i morgon och mer motion!! Tjillevipp!!


Dag 1!

Det har varit en bra dag, över all förväntan! En god, näringsrik och nyttig frukost, samma sak med lunch och mellis. Var på yoga för första gången i mitt liv, kändes helt okej så jag ska nog fortsätta! Kom hem vid 20.15, smällde ihop en äggröra med lite räkor i, mumsmums!!
Har känts jättebra, mitt enda problem är kvällen och suuuget..!! Knaprar på lite nötter nu, ska nog gå och lägga mig sen för att slippa frestas..! Bra första dag på mitt nya liv!


Min resa!

Nu börjar allvaret, det som man försökt med sååå många gånger! Men denna gången är det verkligen allvar, jag trivs inte med att se mig i spegeln, jag trivs inte med att ha ursnygga kläder som hänger och väntar på att passa, och jag trivs inte med att se mig själv på foto. Så nu börjar min resa, som jag hoppas du vill ta del av. Jag ska försöka blogga varje dag om maten och motionen, och hoppas på att se resultat! Mitt mål är minst 15 kg till jul, ca 1 kg/vecka, jag tror att det är realistiskt och ett mål som går att nå!
I morgon börjar rivstarten, bort med kolhydraterna nu under ett par veckor för att komma i ordning!

Hörs i morgon - jag är toppladdad!!!



Mina prinsar!! 

Nystart!

Vissa tycker att sommaren är slut nu, men jag håller inte med. För mig är sommaren juni, juli och augusti, precis som Per Gessle sjunger. Augusti har dessutom precis börjat så det är 3 lååånga härliga veckor kvar! Kräftätande, mörka mysiga kvällar vid vår utebrasa, insvept i en filt med ett glas vin i handen.. Jag gillar augusti, har alltid gjort, och jag har ingen som helst ångest över att sommaren böejar lida mot sitt slut.



Vår lilla "skorpa" badar i farmors badbalja, samma balja som min man har badat i.. Gulligt!



Älskade sommarbarn!! Min syster med familj är hemma i Sverige under augusti, jag tänker träffa dem tills de är trötta på mig! Elliott är superglad över sin kusin och de leker som om de aldrig varit ifrån varandra!





Lunch vid "Bures" i Kivik, gott och trevligt! Mina föräldrar och syster hälsade på oss när vi lånade svärföräldrarnas "stuga" i Vitemölle, vi hade en mysig dag!

Jag ser framåt och september är min favoritmånad. Inte bara för att min lillprins föddes då, utan för det känns som en månad då allt börjar om. Skolstart, nya tag efter semestern, inskolning hos dagmamma, ja vad det nu kan vara. Det känns som att allt är blankt, nu börjar det om igen. Vi har en fantastiskt trevlig höst att se fram emot, med en hel del roligt inbokat. Hoppas vi får många soliga dagar med kall, hög luft, då trivs jag som bäst! Dessutom börjar det dra lite i shoppingtarmen, och nu längtar jag efter att få köpa höstkläder!


RSS 2.0